Vergelijk 2.697.025 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Onthulling high-end Lumia's met Windows 10 binnenkort'

Nieuws 'Onthulling high-end Lumia's met Windows 10 binnenkort'
Door ,

Nieuwe vlaggenschepen voor Windows 10 zullen binnenkort onthuld worden, zo belooft Microsoft. Na een nieuwe ontslagronde waarbij bijna 8000 banen verdwijnen was daar enige twijfel over.

Microsoft blijft gewoon doorgaan met het ontwikkelen van 'premium Lumia-smartphones', zo heeft het bedrijf gisteren beloofd op een evenement voor partners van Microsoft. Vorige week liet Microsofts CEO Satya Nadella dat er 7800 banen zullen verdwijnen bij de mobiele divisie van het bedrijf. Hoewel dat betekent dat Microsoft zijn focus voor de mobiele markt gaat verleggen, heeft het voorlopig geen drastische gevolgen voor de line-up.

MIcrosoft zou meerdere high-end Lumia's in ontwikkeling hebben voor Windows 10. De desktopversie van Windows 10 verschijnt eind deze maand, maar de mobiele versie moet nog iets langer getest worden en verschijnt eind deze zomer of in de loop van het najaar. Bij nieuwe software horen doorgaans ook nieuwe vlaggenschepen, en Microsoft lijkt dat niet vergeten zijn. Overigens bevestigde het bedrijf al eerder dat alle smartphones die nu op Windows Phone 8.1 lopen in de loop van dit jaar een gratis update naar Windows 10 krijgen. Goed nieuws voor huidige vlaggenschepen als de Lumia 930.

Niet op IFA?

Wanneer de nieuwe smartphones precies onthuld worden is nog maar de vraag. De verwachting was dat Microsoft dat op de IFA zou gaan doen, een grote technologiebeurs die begin september in Berlijn plaats vindt. Maar hoewel Microsoft daar op 4 september nieuwe producten zegt te presenteren, wordt er nergens melding gemaakt van smartphones. Het bedrijf noemt tablets, laptops en meer, maar geen mobiele telefoons. Mogelijk worden de nieuwe Lumia's dus op een ander moment gepresenteerd.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden