Vergelijk 2.225.586 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt Galaxy S4 met 4G+ naar Nederland

Nieuws Samsung brengt Galaxy S4 met 4G+ naar Nederland
Door ,

De Samsung Galaxy S4 4G+ is vanaf deze week in Nederland te koop. De nieuwe versie van een ruim twee jaar oude smartphone is een van de goedkoopste smartphones met 4G+.

Samsung bracht de Galaxy S4 4G+ eind 2013 al uit in Zuid-Korea, maar een kleine twee jaar later heeft het toestel ook zijn weg naar de Nederlandse markt gevonden. Deze variant op de Galaxy S4 is vooralsnog slechts bij een enkele webwinkel te vinden. Het toestel is een paar tientjes duurder dan de gewone Galaxy S4, maar is wel een van de goedkoopste smartphones met 4G+. Doorgaans is die 4G+-ondersteuning alleen te vinden in smartphones van 500 euro of meer.

4G+ wordt in andere landen ook wel LTE-Advanced genoemd, en biedt snelheden voor mobiel internet die nog net iets hoger liggen dan bij 4G. Zowel KPN als Vodafone zijn al een aantal maanden bezig met het uitrollen van 4G+ in Nederland. De theoretische maximumsnelheid van 4G is 150 Mbps, terwijl met 4G+ nu al 225 Mbps mogelijk is. In sommige landen worden nu al snelheden van 300 Mbps of meer behaald met 4G+, maar daar zijn in Nederland voorlopig geen plannen voor.

Galaxy S4 4G+ specificaties

  • 5 inch Super AMOLED-scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
  • 2,3 GHz quad-core processor, 2 GB werkgeheugen
  • 13 megapixelcamera achterop, 2 megapixelcamera voorop
  • Loopt op Android 4.2 Jelly Bean, update naar Android 5.0 Lollipop beschikbaar
  • Ondersteunt 4G+

Begin dit jaar bracht Samsung een Android 5.0 update uit voor de Galaxy S4 4G+, zodat je voorzien bent van een van de nieuwste versies van Android. Uit de doos wordt het toestel echter geleverd met het flink verouderde Android 4.2 Jelly Bean. Wil je up-to-date zijn qua software dan zul je eerst verschillende updates moeten installeren. Ook beschikt de Galaxy S4 4G+ over iets krachtigere hardware: Qualcomm's Snapdragon 800, met vier cores geklokt op 2,3 GHz. Aan de overige hardware is niets veranderd.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden