Vergelijk 2.848.996 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Maximaal zes nieuwe Lumia's per jaar na reorganisatie'

Nieuws 'Maximaal zes nieuwe Lumia's per jaar na reorganisatie'
Door ,

Microsoft zal in de toekomst waarschijnlijk hooguit zes nieuwe Lumia-modellen per jaar uitbrengen. Na het ontslag van bijna achtduizend medewerkers wordt de line-up een stuk kleiner gemaakt.

Microsofts CEO Satya Nadella gaat de koers van de mobiele divisie verleggen, zo meldt Bloomberg op basis van goed ingevoerde bronnen. Nadella zou in de toekomst nog maar maximaal zes nieuwe Lumia's per jaar willen introduceren. Het bedrijf zal zich daarbij focussen op drie producttypes: budgetsmartphones, high-end smartphones, en toestellen voor de zakelijke markt. Per productgroep zullen straks nog maar één of twee toestellen per jaar verschijnen.

Gisteren maakte Microsoft bekend flink de bezem te halen door de mobiele divisie. De fabrikant schrapt 7800 banen en schrijft 7,6 miljard dollar af op de overname van Nokia's mobiele divisie twee jaar geleden. Vorig jaar ontsloeg Microsoft ook al bijna 13.000 ex-Nokia-medewerkers. Stephen Elop, de voormalige CEO van Nokia, vertrok vorige maand bij Microsoft.

Hoewel Microsoft al jaren fors investeert in de mobiele markt, heeft dat tot nu toe nauwelijks tot succes geleid. Het marktaandeel van Windows Phone is slechts 3%, en Microsoft is de enige fabrikant die met enige regelmatig toestellen uitbrengt die op het besturingssysteem lopen. Ondanks alle tegenslag blijft Microsoft de komende tijd gewoon actief op de mobiele markt. Zo verschijnt later dit jaar Windows 10 voor smartphones, en zegt het bedrijf verschillende smartphones in de planning te hebben voor de komende maanden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden