Vergelijk 2.697.025 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft schrapt 7800 banen, stopt mid-end Lumia's

Nieuws Microsoft schrapt 7800 banen, stopt mid-end Lumia's
Door ,

Microsoft schrapt voor de tweede keer in twaalf maanden een flink aantal banen bij de mobiele divisie. Bijna 8000 ex-Nokia-mensen verliezen de komende maanden hun baan.

De telefoondivisie van Microsoft krijgt een andere focus, zo laat CEO Satya Nadella weten in een brief aan medewerkers van het bedrijf. "Op de korte termijn zullen we een effectiever portfolio van smartphones hebben met een duidelijkere focus, terwijl we op de lange termijn voorbereid moeten zijn op forse innovatie op het gebied van mobiele technologie," aldus Nadella. De fabrikant zou stoppen met het ontwikkelen van mid-end smartphones als de Lumia 830. Microsoft brengt straks alleen nog maar budgetsmartphones, topmodellen, en Lumia's voor zakelijke klanten uit.

Als gevolg van het nieuwe beleid zullen er de komende tijd veel ontslagen vallen bij Microsoft's mobiele divisie. De fabrikant schrapt 7800 banen bij de mobiele tak. Vrijwel precies een jaar geleden werden ook al 12.500 banen geschrapt bij wat ooit Nokia was. Bij de overname van Nokia's mobiele divisie kreeg Microsoft er in één klap ruim 27.000 medewerkers erbij. Nauwelijks twee jaar na de overname zijn 20.000 van die banen alweer verdwenen.

Het is de zoveelste klap voor Microsoft's mobiele divisie. Vorige maand maakte het bedrijf al bekend dat Stephen Elop vertrekt. Elop was het hoofd van de divisie en daarvoor de CEO van Microsoft. Tot slot maakte het bedrijf vandaag bekend 7,6 miljard dollar af te schrijven op de overname van Nokia. Dit terwijl de overname oorspronkelijk slechts 7,2 miljard kostte.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden