Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S6 Android 5.1 update beschikbaar in Nederland

Nieuws Samsung Galaxy S6 Android 5.1 update beschikbaar in Nederland
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van de Android 5.1 voor de Galaxy S6 in Nederland. Het toestel wordt daarmee bijgewerkt naar de nieuwste versie van Android.

Bezitters van een Samsung Galaxy S6 hebben vanochtend een notificatie ontvangen dat ze de Android 5.1 Lollipop update kunnen downloaden. Mocht je die notificatie nog niet hebben ontvangen, dan kun je zelf op de beschikbaarheid ervan controleren door bij 'Instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens te kiezen voor 'Software-update'. De update is ruim 600 MB groot, dus het is aan te raden hem enkel te downloaden over een WiFi-verbinding.

Vlak voor het weekend begon Samsung met de uitrol van Android 5.1 voor de Galaxy S6 Edge. Nederlandse bezitters van dat toestel kunnen dus al een paar dagen de nieuwe software gebruiken. Ook de Galaxy Note 4, de Galaxy Alpha en verschillende andere high-end smartphones van de fabrikant kunnen de update waarschijnlijk de komende tijd verwachten.

Android 5.1.1 Lollipop biedt vooral veel kleine verbeteringen achter de schermen, die voor meer stabiliteit en soepelere apps moet zorgen. Het is de nieuwste versie van Android, maar verschillen met Android 5.0 zijn er nauwelijks. Verwacht dus geen grote nieuwe features. In de changelog voor de update noemt Samsung wel 'verbeterde beveiling' en 'verbeterde gebruiksinterface', maar details over wat er precies is aangepakt ontbreken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden