Vergelijk 2.437.899 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen Android 5.0 update voor Britse Galaxy S3 en Note 2

Nieuws Geen Android 5.0 update voor Britse Galaxy S3 en Note 2
Door ,

Britse bezitters van de Samsung Galaxy S III en Galaxy Note II hebben pech: beide smartphones zullen daar geen update naar Android 5.0 krijgen. Dat terwijl die update in andere landen wel verschijnt.

Zowel de Samsung Galaxy S3 als de Galaxy Note 2 zullen geen update krijgen naar Android Lollipop, zo bevestigde de fabrikant dit weekend op Twitter. Althans: de Britse tak van de fabrikant. Dat is een belangrijk onderscheid, want eerder lieten verschillende andere afdelingen weten dat een update juist wel in ontwikkeling was. Onder andere de Poolse als Deense tak van het bedrijf zeiden dat een update later dit jaar zou verschijnen.

Update wel in Nederland?

Dat een update in ontwikkeling is, lijkt inmiddels vrij zeker te zijn. Vorige week wist een zeer betrouwbare bron nog te melden dat de update voor de Note 2 er bijna aan komt. De Galaxy S III, niet genoemd in eerdere berichten maar ongeveer even oud als de Note 2, krijgt dan vermoedelijk ook een update. Wat Samsungs plannen precies zijn is echter onduidelijk: de landen die de update wel en niet krijgen lijken haast willekeurig gekozen te zijn. Of Nederland onder de landen valt waar de software verschijnt is nog onduidelijk.

5.0 Lollipop is een relatief grote update voor smartphones. Op de achtergrond zijn er veel verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler loopt en apps sneller opstarten. Daarnaast kunnen notificaties nu ook op het lockscreen getoond worden, en er zijn veel aanpassingen gemaakt aan het design van Android. Inmiddels is Android 5.1 al beschikbaar gesteld door Google, maar vermoedelijk houdt Samsung het voorlopig bij een update naar Android 5.0.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden