Vergelijk 2.457.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'LG G2 krijgt Android 5.1 update deze zomer'

Nieuws 'LG G2 krijgt Android 5.1 update deze zomer'
Door ,

De LG G2 wordt mogelijk op korte termijn bijgewerkt naar Android 5.1 Lollipop. Een update naar de nieuwste versie van Android moet later deze zomer beschikbaar zijn.

Een Android 5.1 update voor de LG G2 is binnen twee maanden beschikbaar, zo meldt het Duitse AndroidPit. Volgens de site wordt er bij LG intern al een tijdje aan de update gewerkt, en zou hij bijna klaar zijn voor een definitieve release. Als alles meezit zou de G2 update nog voor het einde van de zomer geleidelijk wereldwijd uitgerold worden. Providers moeten de update dan eerst nog goedkeuren voordat deze beschikbaar is.

LG G4 features op je G2

Na het verschijnen van de update zal de G2 voorzien zijn van de nieuwste versie van Android. De verschillen tussen 5.0 en 5.1 zijn echter klein, en zitten vooral achter de schermen. De nieuwe versie is iets energiezuiniger en zorgt ervoor dat apps net wat vlotter lopen. Ook zijn er enkele kleine aanpassingen gemaakt aan de notificaties en de Quick Settings. LG zou de G2 echter ook van dezelfde software willen voorzien als de G4, de LG UX 4.0. Dan heeft het oude vlaggenschip het uiterlijk en veel van de features van het huidige topmodel.

De LG G2 werd bijna twee jaar geleden uitgebracht met Android 4.2 Jelly Bean, en heeft inmiddels al verschillende grote updates ontvangen. Eerder dit jaar verscheen een update naar Android 5.0 Lollipop. Google zal dit najaar al Android M uitbrengen, maar of de G2 bijgewerkt zal worden naar die nieuwe software is nog maar de vraag.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden