Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 5.1 update voor Moto X rolt uit in Nederland

Nieuws Android 5.1 update voor Moto X rolt uit in Nederland
Door ,

De Motorola Moto X (2013) Android 5.1 update rolt sinds eind vorige maand wereldwijd uit, en zou vanaf vandaag ook beschikbaar moeten zijn in Nederland. Daarmee is de smartphone weer voorzien van de nieuwste software.

De Android 5.1 update voor de eerste Moto X heeft even op zich laten wachten. De fabrikant was er snel bij met de aankondiging van een update, maar liet steeds weten dat er toch nog wat extra tests nodig waren voor de software uitgerold kon worden. Eind vorige maand was Motorola eindelijk klaar om de update definitief uit te rollen, en vannacht gaf de het bedrijf op Google+ aan dat de update ook in Nederland beschikbaar is. Nederlandse bezitters van de Moto X (2013) krijgen als het goed is automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is voor ze.

Toch is Motorola er nog altijd relatief snel bij. Google bracht Android 5.1 uit in maart, maar de software is vooralsnog op een zeer beperkt aantal toestellen terug te vinden. Veel fabrikanten verwachten pas eind deze zomer een Android 5.1 update uit te rollen. Anderen zeggen de versie zelfs helemaal over te slaan, en wachten tot de definitieve release van Android M later dit jaar. Motorola heeft inmiddels vrijwel al zijn smartphone bijgewerkt, inclusief de nieuwere Moto X uit 2014.

Nieuw in Android 5.1

Android 5.1 Lollipop is dan ook een relatief kleine update, die vooral verbeteringen biedt achter de schermen. Apps starten sneller op en lopen iets soeper, en ook de accuduur zou verbeterd zijn. Daarnaast zijn er enkele kleine aanpassingen doorgevoerd in de Quick Settings en de notificaties.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden