Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC begint uitrol One M9 Android 5.1 update

Nieuws HTC begint uitrol One M9 Android 5.1 update
Door ,

HTC is begonnen met de wereldwijde uitrol van Android 5.1 Lollipop voor de One M9. Bezitters van het vlaggenschip kunnen op korte termijn een update naar de nieuwste versie van Android verwachten.

Android 5.1 Lollipop is vanaf morgen beschikbaar voor de HTC One M9, zo heeft de fabrikant laten weten op Twitter. De Android 5.1 update wordt als eerste uitgerold bij de Amerikaanse provider Sprint. Een update voor de Nederlandse One M9 zal vermoedelijk in de komende weken of maanden beschikbaar zijn.

De update zal over-the-air gedownload kunnen worden, wat betekent dat je de software kunt downloaden zonder de One M9 op je PC aan te sluiten. Zodra de update in Nederland beschikbaar is zul je automatisch een notificatie krijgen, al kun je ook handmatig op de beschikbaarheid controleren door bij de Instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen. Omdat de update geleidelijk wereldwijd uitgerold wordt kan het echter nog wel enkele weken duren voor wij met de nieuwe software aan de slag kunnen.

Update: betere camera, kleine verbeteringen

Android 5.1 Lollipop is een relatief kleine update, en brengt vooral veel verbeteringen achter de schermen met zich mee. Zo zou de accuduur licht verbeterd moeten zijn, en apps starten iets sneller op. HTC levert daarnaast zelf nog enkele verbeteringen voor de camera mee. De 20 megapixelcamera van de One M9 zou nu iets betere foto's moeten maken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden