Vergelijk 2.380.786 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iOS 8.4 update met Apple Music nu beschikbaar voor iPhone

Nieuws iOS 8.4 update met Apple Music nu beschikbaar voor iPhone
Door ,

Apple heeft zojuist de iOS 8.4 update beschikbaar gemaakt voor iPhone en iPad. De update introduceert onder andere het vernieuwde Apple Music en verschillende kleine verbeteringen.

Na uitvoerige tests rolt Apple nu de definitieve versie van iOS 8.4 uit. De sofrware is beschikbaar voor iedereen met een iPhone 4S of nieuwer, waaronder dus de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Je krijgt automatisch een notificatie als de update beschikbaar voor je is, maar kunt ook zelf op de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar 'Software-update' te gaan. Omdat de update enkele honderden MB's groot is raden we je wel aan hem enkel te downloaden over een WiFi-verbinding, anders ga je wel erg snel door je databundel heen.

De belangrijkste nieuwe feature van iOS 8.4 is Apple Music. De muziek-app van Apple's besturingssysteem is grondig vernieuwd. Je kunt er nu ook terecht voor Apple's eigen streamingdienst. Het alternatief voor Spotify kost 10 euro per maand, en daarvoor mag je onbeperkt muziek streamen. Vrijwel het complete aanbod van iTunes is beschikbaar, zo verzekert Apple. Bovendien is Apple Music de eerste drie maanden helemaal gratis: geen enkele reden om het niet te proberen, dus.

Apple Music

Beats 1

Onderdeel van Apple Music is ook Beats 1, een online radiostation. Bekende artiesten en DJ's zullen daar hun eigen shows presenteren, met nieuwe albums en interviews met de grootste sterren. Beats 1 gaat vanavond om 19:00 Nederlandse tijd van start, en opent met een interview met Eminem. Vanuit studio's in Londen, Los Angeles en New York zal 24/7 uitgezonden worden. In de komende weken zullen artiesten als Dr. Dre, Elton John en Pharrell Williams allemaal hun eigen shows gaan aanbieden op Beats 1. Het radiostation is gratis te beluisteren voor iedereen met een iPhone.

Daarnaast zijn er nog een groot aantal kleine verbeteringen en bugfixes doorgevoerd, zowel binnen de muziek-app als daarbuiten. Zo is de mini-speler onderaan de muziek-app vernieuwd, met wat aanpassingen aan het uiterlijk. Van veel apps is bovendien de stabiliteit verbeterd. De volgende grote update laat bovendien niet al te lang op zich wachten: Apple kondigde onlangs iOS 9 aan, dat gepland staat voor september.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden