Vergelijk 2.492.447 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Note 2 krijgt ook Android 5.0 Lollipop update

Nieuws Samsung Galaxy Note 2 krijgt ook Android 5.0 Lollipop update
Door ,

Het lijkt definitief: de Samsung Galaxy Note II krijgt een update naar Android 5.0 Lollipop. Dat is de conclusie van een lange periode van onduidelijkheid over eerdergenoemde update. Over de releasedatum is nog niets bekend.

De Galaxy Note 2 is een van de meer succesvolle toestellen van Samsung. Het was dan ook niet vreemd dat het toestel, dat oorspronkelijk werd geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, in de loop der tijd de nodige updates ontving. Eerst werd de versie opgekrikt naar 4.3 Jelly Bean, en later ontving het toestel ook nog Android 4.4 KitKat. Niet slecht, voor een toestel uit oktober 2012. Over de Android 5.0 Lollipop update werd lange tijd geheimzinnig gedaan. Eerst kwam hij wel, en daarna weer niet. En nu blijkt dat hij er toch komt, bijna drie jaar na de officiële aankondiging door Samsung.

 

 

Nog geen releasedatum

Volgens bronnen bij het doorgaans zeer betrouwbare SamMobile is men bezig met de Lollipop-update. Veel meer dan dat Samsung bezig is met de update weten we op dit moment nog niet. Zo kunnen we nog niet zeggen wanneer de update precies zal worden uitgerold. De inhoud van de update zal hoogstwaarschijnlijk het gebruikelijke Android 5.0 Lollipop-werk zijn, samen met Samsung's eigen TouchWiz. In die zin zal de ervaring van Lollipop op de Note II niet veel verschillen van hoe het werkt op bijvoorbeeld de Note 3. Zodra we meer weten over de releasedatum, lees je dat uiteraard op GSMinfo.nl.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden