Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola rolt Android 5.1 update uit voor eerste Moto G 4G

Nieuws Motorola rolt Android 5.1 update uit voor eerste Moto G 4G
Door ,

Nederlandse bezitters van de eerste Motorola Moto G 4G kunnen hun toestel vanaf vandaag updaten naar Android 5.1 Lollipop. Het relatief oude toestel is daarmee voorzien van de nieuwste versie van Android.

De Android 5.1 update voor de eerste Moto G 4G werd vandaag vroeg in de ochtend uitgerold, zo meldt Androidworld. Bezitters van deze smartphone uit 2014 krijgen als het goed is automatisch een berichtje dat ze de update kunnen downloaden. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je ook zelf op beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens voor 'Software-updates' te kiezen.

Android M update?

Het toestel werd vorig jaar nog gelanceerd met Android 4.4 KitKat, maar ontving eerder dit jaar al een update naar Android 5.0. Nu is het toestel voorzien van Android 5.1 Lollipop, de nieuwste versie van Android. Daarmee is het zelfs een van de eerste smartphones wereldwijd die over de nieuwe software beschikt. De nieuwe Moto G 4G, die dit jaar verscheen, loopt nog op Android 5.0. Volgens berichten krijgt dat toestel geen Android 5.1 update, maar wordt er later dit jaar een update uitgebracht die de Moto G 4G (2015) in een keer bijwerkt naar Android M.

Android 5.1 Lollipop is dan ook een relatief kleine update, met vooral verbeteringen achter de schermen. De batterijduur zou zijn verbeterd en apps moeten iets vlotter lopen. Veel nieuwe features hoef je in ieder geval niet te verwachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden