Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S6 en S5 toetsenbordhack wordt opgelost met update

Nieuws Galaxy S6 en S5 toetsenbordhack wordt opgelost met update
Door ,

Door een fout in de SwiftKey-technologie, die verwerkt zit in Samsung's toetsenbord-app, kan iemand met kwade bedoelingen toegang krijgen tot je Samsung smartphone. Daar lijkt nu een oplossing voor gevonden te zijn met een beveiligingsupdate.

Al eerder lieten we je weten dat bepaalde toestellen van Samsung vatbaar zijn voor een toetsenbordhack. Een groot gedeelte van de Samsung smartphones van de afgelopen jaren blijkt kwetsbaar te zijn voor deze hack. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 en S5. Een aanvaller van buitenaf kan zich toegang verschaffen tot je sensoren, camera en microfoon door gevoelige informatie te onderscheppen. Ook kan hij dan kwaadaardige apps installeren zonder dat de gebruiker dit doorheeft. 

Samsung komt nu eindelijk met een patch voor dit probleem. Al in december 2014 was duidelijk dat er zich een lek bevond in de SwiftKey-technologie van Samsung. Hoogstwaarschijnlijk wordt de update in de komende paar dagen uitgerold door gebruik te maken van de Knox security suite die op de meeste high-end smartphones van Samsung geïnstalleerd staat. Samsung is druk in overleg met SwiftKey om beveiligingsproblemen in de toekomst uit te sluiten. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden