Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Stephen Elop verlaat Microsoft

Nieuws Stephen Elop verlaat Microsoft
Door ,

Stephen Elop, voormalig Nokia-CEO en hoofd mobiele divisie bij Microsoft, vertrekt bij de Amerikaanse multinational. Door een aankomende reorganisatie gaat de Microsoft Devices Group op in andere divisies.

Stephen Elop was voordat Microsoft Nokia overnam CEO van het Finse bedrijf. Na de overname werd hij hoofd van de Microsoft Devices Group, een divisie van het bedrijf dat zich voornamelijk bezig hield met tablets en smartphones gebouwd door Microsoft zelf, zoals de Surface-tablets en Lumia-smartphones. Hij heeft na de overname door Microsoft veel kritiek over zich heen gekregen. Hij werd zelfs vergeleken met het Paard van Troje omdat hij de deur voor Microsoft op een kier zou hebben gezet.

Nu gaat de Microsoft Devices Group op in een nieuw opgezette divisie, de Windows and Devices Group. Deze divisie zal geleid worden door Terry Myerson en bestaan uit personeel uit de voormalige Operating Systems Group en Microsoft Devices Group. Voor Stephen Elop is geen positie meer beschikbaar biinnen de nieuwe divisie en hij zal dus op zoek moeten naar een andere baan.

Of het vertrek van Stephen Elop met andere zaken te maken heeft is niet duidelijk. Windows Phone heeft nog altijd een relatief klein marktaandeel en het zou kunnen dat het bedrijf nu afrekent met de persoon die hier verantwoordelijk voor was. Van Elop zelf is nog geen statement uitgebracht. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden