Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt Core Prime Value Edition met Android 5.1 uit

Nieuws Samsung brengt Core Prime Value Edition met Android 5.1 uit
Door ,

De eerder dit jaar verschenen Galaxy Core Prime krijgt van een Samsung een speciale 'Value Edition'-release volgende maand. Aan de hardware is niets veranderd, maar je bent wel gelijk voorzien van de nieuwste software.

De Samsung Galaxy Core Prime Value Edition is vanaf volgende maand in Nederland te koop, zo heeft GSMinfo.nl ontdekt. Onder andere provider Ben zegt het toestel vanaf 23 juli te kunnen leveren. Het toestel is qua hardware en design vrijwel identiek aan de gewone Galaxy Core Prime, die sinds januari in Nederland te koop is. Wel vernieuwd is de software: het toestel loopt al direct op Android 5.1 Lollipop, de nieuwste versie van Android. De gewone Core Prime werd gelanceerd met Android 4.4 KitKat.

Daarmee is de Galaxy Core Prime Value Edition een van de eerste smartphones van Samsung met de nieuwe software. Het bedrijf is deze week begonnen met een Android 5.1 update voor de Galaxy S6, maar het is nog niet bekend wanneer andere Samsung-toestellen de update ontvangen. De Core Prime is een van de goedkoopste smartphones van het bedrijf van het afgelopen, dus het is opvallend dat het toestel er zo vroeg bij is met een update.

Samsung Galaxy Core Prime Value Edition

Galaxy Core Prime Value Edition specificaties

De Galaxy Core Prime Value Edition heeft een 4,5 inch scherm, 8 GB opslagruimte, en een 1,2 GHz quad-core processor. Het toestel biedt ook ondersteuning voor 4G, zodat je overal snel mobiel internet kunt hebben. Achterop zit een 5 megapixelcamera, voorop eentje van 2 megapixel.

Samsung heeft dit jaar al verschillende 'Value Editions' van zijn toestellen uitgebracht. Deze edities bieden vaak kleine wijzigingen in de hardware en de software, en zijn bedoeld om oudere modellen actueel te houden. Zo bracht het bedrijf vorig jaar stilletjes de Galaxy S4 Value Edition uit, en lekten onlangs details uit over een Galaxy Grand Prime Value Edition. De Galaxy Core Prime VE zou vanaf eind juli in Nederland te koop moeten zijn. Een adviesprijs is nog onbekend, maar vermoedelijk is het toestel even duur als de gewone Core Prime, zo rond de 150 euro.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden