Vergelijk 1.984.865 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z3+ heeft oververhittingsprobleem

Nieuws Sony Xperia Z3+ heeft oververhittingsprobleem
Door , - 6 reacties

Sony's nieuwe vlaggenschip lijkt flinke oververhittingsproblemen te hebben. De Xperia Z3+ sluit sommige apps automatisch af nadat het toestel er te warm van wordt.

De Sony Xperia Z3+ heeft oververhittingsproblemen, zo blijkt uit tests van GSMinfo.nl. BIj het gebruik van de camera of het gebruik van andere, zware applicaties wordt het toestel behoorlijk warm. Na slechts enkele minuten verschijnt er een bericht in beeld wat waarschuwt dat de app zal worden afgesloten omdat de temperatuur van de Z3+ te hoog wordt, wat vervolgens ook al snel gebeurt.

Reactie Sony

In een reactie die GSMinfo.nl van het bedrijf ontvangen heeft erkent Sony de problemen. "De Xperia Z3+ is een high-performance 64-bit octa-core toestel met geavanceerde camera technologie die, in sommige gevallen, extra warmte kan veroorzaken waardoor applicaties kunnen stoppen.Deze extra warmte kan ook door de gebruiker worden gevoeld via het glas op de achterzijde. Dit is normaal voor het apparaat en geen reden tot zorg," aldus de fabrikant. 

Wel zorgt het ervoor dat de Xperia Z3+ in onze ervaring niet goed functioneert met sommige applicaties. Zo sluit de camera al na een paar minuten af bij het maken van video's, en in sommige gevallen wordt het toestel ook bij andere apps te warm Browsen en social media zorgen niet voor problemen, maar grafisch intensieve games en HD-video's lijken in sommige gevallen ok af te sluiten. Een volledige Xperia Z3+ review is volgende week op GSMinfo.nl te vinden.

De problemen lijken te worden veroorzaakt door de Qualcomm Snapdragon 810 processor die Sony gebruikt. Ook andere smartphones met die chipset, waaronder de HTC One M9, hadden last van oververhitting. Het probleem kan wel worden verholpen met een update, maar daarvoor moet de processorkracht meestal flink teruggebracht.

Update in de maak

Of Sony het oververhittingsprobleem op dezelfde manier wil stoppen is nog onbekend. Wel zegt de fabrikant dat er deze zomer een update moet verschijnen om het probleem aan te pakken. Tot die tijd zegt Sony dat iedereen die niet tevreden is moet de Xperia Z3+ functioneert contact op kan nemen met het servicecentrum van de fabrikant.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden