Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Windows 10 voor smartphones vanaf september beschikbaar'

Nieuws 'Windows 10 voor smartphones vanaf september beschikbaar'
Door ,

Windows 10 voor smartphones verschijnt ietsje later dan de desktopversie. Volgens nieuwe berichten zal de mobiele versie pas ergens vroeg in het najaar verschijnen.

Windows 10 Mobile is aan het einde van het derde kwartaal beschikbaar, zo meldt Neowin. De site woonde een interne Microsoft presentatie bij, waarin gemeld werd dat Windows 10 voor smartphones nog enkele maanden op zich laat wachten. Het derde kwartaal loopt van juli tot en met september, dus als het gerucht klopt betekent dat vrijwel zeker een relase in september.

Daarmee komt de nieuwe mobiele versie van Windows iets later dan de desktopversie. Windows 10 voor computers en tablets verschijnt namelijk al op 29 juli, zo maakte Microsoft onlangs bekend. Iedereen met een Windows 7 of Windows 8 apparaat zal gratis kunnen updaten naar Windows 10. Ook voor smartphonegebruikers belooft Microsoft uitgebreide updates. Alle smartphones die nu op Windows Phone 8.1 lopen ontvangen eind dit jaar een update naar Windows 10, van toestellen als de Lumia 640 en de Lumia 930 tot de Lumia 520.

Windows 10 is de volgende grote update voor Microsoft's mobiele besturingssysteem. Of je nu een laptop, tablet of telefoon gebruikt, de onderliggende software is voor een groot deel hetzelfde. Dat betekent dat het voor ontwikkelaars makkelijker wordt om hun apps voor meerdere platformen tegelijk te ontwikkelen. Bovendien gaat Microsoft ontwikkelaars de mogelijkheid bieden hun Android en iPhone apps relatief gemakkelijk over te zetten naar Windows Phone.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden