Vergelijk 1.985.655 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z3 en Z3 Compact Android 5.1 update vanaf juli

Nieuws Sony Xperia Z3 en Z3 Compact Android 5.1 update vanaf juli
Door , - 1 reactie

De Sony Xperia Z3, de Xperia Z3 Compact en een groot aantal andere Sony-smartphones krijgen vanaf juli een update naar de nieuwste versie van Android. De toestellen worden dan voorzien van Android 5.1 Lollipop.

Alle smartphones uit de Sony Xperia Z-serie krijgen vanaf deze zomer een update naar Android 5.1 Lollipop, zo heeft Sony zojuist toegezegd op zijn blog. Niet alleen de nieuwe Xperia Z3 en Z3 Compact worden bijgewerkt,ook de oudere modellen zullen van 5.1 worden voorzien. Zelfs de Xperia Z, die inmiddels ruim 2,5 jaar oud is en nog lanceerde met Android 4.1, zal een update ontvangen. Het is daarmee de zesde grote update voor deze smartphone. 

Daarnaast zullen ook enkele andere Sony-smartphones een update ontvangen. De Xperia T2 Ultra en Xperia C3, die eerder dit jaar nog een Android 5.0 update ontvingen, krijgen ook Android 5.1. En de Xperia M2 en M2 Aqua, die nu nog op Android 4.4 KitKat lopen, zullen ook bijgewerkt worden.

Android 5.1 update beschikbaarheid

De nieuwe software zal vanaf juli wereldwijd worden uitgerold. Omdat de updates geleidelijk beschikbaar worden gemaakt voor verschillende toestellen en landen kan het nog wel enkele maanden uren voordat jouw Xperia ook in Nederland bijgewerkt is. Android 5.1 Lollipop is een relatief kleine update, die vooral verbeteringen achter de schermen biedt. Apps zullen soepeler lopen en sneller opstarten. Ook zijn er enkele aanpassingen gedaan in de Quick Settings.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden