Vergelijk 2.948.598 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Lumia 940 en 940 XL eerste smartphones met USB-C'

Nieuws 'Lumia 940 en 940 XL eerste smartphones met USB-C'
Door ,

De Microsoft Lumia 940 en Lumia 940 XL worden waarschijnlijk de eerste smartphones met USB-C-poorten. De twee toestellen zullen bovendien als eerste op Windows 10 lopen.

USB-C is een nieuwe type USB dat verschillende voordelen heeft ten opzichte van microUSB. Zo is de aansluiting een stuk dunner, waardoor de aansluitpoort minder groot hoeft te zijn. Ook kunnen kabels er op beide manieren ingestopt worden, zoals ook al met de Lightning-kabels van de iPhone 6 kan. Zo hoef je nooit meer te hannesen met kabels die je er steeds verkeerd om in stopt. Apple's nieuwe MacBook is het eerste apparaat met een USB-C-poort, maar omdat het de nieuwe USB-standaard zal de technologie in de toekomst micro-USB vervangen.

USB-C in smartphones

Smartphones met USB-C waren er nog niet, maar Microsofts volgende vlaggenschip wordt mogelijk het eerste toestel dat het ondersteunt. De Lumia 940 en Lumia 940 XL zouden beide over een USB-C-poort beschikken volgens het doorgaans betrouwbare Winfuture. Bovendien zouden alle twee de Windows Phones een verwijderbare accu hebben. Bij de Lumia 930, hun gezamenlijke voorganger, ontbrak die mogelijkheid nog.

Lumia 940 en 940 XL specificaties

De Lumia 940 en 940 XL doken eind vorig jaar voor het eerst op. De twee toestellen worden waarschijnlijk deze zomer officieel aangekondigd, tegelijkertijd met de launch van Windows 10 voor smartphones. Veel specificaties zijn echter al uitgelekt, en omdat het om een opvolger van de Lumia 930 gaat is aannemelijk dat de twee toestellen high-end hardware krijgen.

Zo beschikt de Lumia 940 over een 5,2 inch scherm met een QHD-resolutie van 1440x2560 pixels. De Lumia 940 XL heeft een phabletformaat van 5,7 inch, maar dezelfde hoge resolutie. Ook zouden ze beide beschikken over een Snapdragon 808 processor van Qualcomm, die ook in onder andere de LG G4 zit, met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Achterop zit een 20-megapixelcamera met PureView-sensor, voorop een 5-megapixelcamera. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden