Vergelijk 2.380.786 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia 520 nog altijd populairste Windows Phone

Nieuws Nokia Lumia 520 nog altijd populairste Windows Phone
Door ,

De inmiddels ruim twee jaar oude Lumia 520 is nog altijd veruit de populairste Windows Phone. De nieuwere Lumia 535 is wel aan een opmars bezig.

Hoewel Microsoft al een aantal jaren hard zijn best doet, heeft Windows Phone nog altijd een vrij klein marktaandeel wereldwijd. Concurrenten Android en iOS zijn vele malen populairder. Opvallender is dat zowat al het succes dat Windows Phone dan wel heeft aan Microsoft's eigen toestellen te danken is. Bijna 97% van alle Windows Phones die actief gebruikt worden zijn Lumia's gemaakt door Microsoft, voorheen Nokia. Onder andere Samsung, Huawei en HTC zijn goed voor een marktaandeel van slechts 3%.

Windows 10 in aantocht

Het overgrote deel van alle Windows Phones lijkt bovendien op de nieuwste software te lopen. 74% van alle toestellen is voorzien van Windows Phone 8.1. Windows Phone 8 is nog goed voor 16%, terwijl het inmiddels niet meer ondersteunde WIndows Phone 7 en 7.5 goed is voor 7,5%. Het nieuwe Windows 10, dat pas eind deze zomer beschikbaar zal zijn maar nu al uitgeprobeerd kan worden, is al terug te vinden op 2,3% van alle toestellen.

Lumia 535 zit Lumia 520 op de hielen

Ruimschoots de populairste Windows Phone is de Nokia Lumia 520, die in de zomer van 2013 verscheen. Dat toestel is goed voor 21,6% van alle actieve Windows Phones. De Lumia 630 volgt op nummer 2 met 'slechts' 10,2%. De onlangs verschenen Lumia 535 zit al op 6,7%, en lijkt fors in populariteit te groeien. De afgelopen maand kreeg dat toestel er 1,5% marktaandeel bij, precies evenveel als de Lumia 520 verloor. Wellicht dat de 535 dus over een paar maanden eindelijk de Lumia 520 van de troon weet te stoten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden