Vergelijk 2.225.586 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitstekend vierde kwartaal voor Samsung

Door ,

Voor Samsung was 2009 een erg goed jaar. Het Zuid-Koreaanse concern zag zijn omzet per kwartaal stijgen, met de laatste drie maanden van 2009 als absoluut hoogtepunt.

samsung

 

 

 

 

 

Over het gehele jaar verkocht Samsung 227 miljoen telefoons, wat 16 % meer is dan de 196 miljoen verkochte toestellen in 2008.  Zoals gezegd bleek het laatste kwartaal het meest succesvolle, met maarliefst 68,8 miljoen verkopen. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2008 is dat een stijging van 31 %. 

Het succes van Samsung is uiteraard ook terug te zien in de winstcijfers. In het vierde kwartaal is een winst van 560 miljoen euro gemaakt, tegenover een totale winst over 2009 van 2,34 miljard euro. In de 2008 bedroeg de jaarwinst nog 1,69 miljard, dus de stijging is enorm. Samsung schat zijn eigen marktaandeel in het laatste kwartaal van 2009 op 23 %, wat beter is dan de 18 % van een jaar eerder of de 21 % van het kwartaal er voor.

Vooral op het gebied van smartphones heeft Samsung zich laten gelden. Telefoons als de Corby, de Star, de Jet en de Galaxy vlogen als warme broodjes over de toonbank. 

De vraag is wat 2010 voor Samsung gaat brengen: kan het succes van 2009 geëvenaard worden? De eerste stappen zijn ieder geval gezet. De Samsung Lindy M5650, de opvolger van de Corby, is net uit, hetzelfde geldt voor de Samsung Genoa C3510 en bovendien is een hele nieuwe reeks telefoons, onder de noemer Shark Series, pas gelanceerd. We zullen zien!

 

Stats

 

 

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden