Vergelijk 2.018.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony Xperia Z3 Plus wordt volgende week onthuld'

Nieuws 'Sony Xperia Z3 Plus wordt volgende week onthuld'
Door ,

De Sony Xperia Z4 krijgt mogelijk toch een internationale release, maar dan onder een iets andere naam. Sony zou het toestel in andere landen als de Xperia Z3+ willen uitbrengen.

Normaal wordt de aankondiging van een nieuw topmodel vergezeld van veel bombarie, maar toen Sony vorige maand de Xperia Z4 aankondigde bleef het redelijk rustig. Qua specificaties leek de nieuwe smartphone namelijk wel erg veel op het vorige model, de Xperia Z3. Bovendien zou de Xperia Z4 voorlopig alleen in Japan te koop zijn, met vooralsnog geen plannen voor een internationale release.

Daar lijkt nu toch verandering in te komen, want Sony organiseert komende week twee presentaties. Op 27 mei zal de fabrikant nieuwe toestellen tonen in Taiwan, en voor 28 mei zegt Sony 'het nieuwe Xperia-vlaggenschip' te laten zien in Hong Kong. Daarmee lijkt het aannemelijk dat er toch een internationale Xperia Z4 release gepland wordt.

Xperia Z4 wordt Z3+?

Mogelijk zal Sony echter niet die naam gebruiken. Het gerucht gaat al een tijdje dat het bedrijf de telefoon in andere landen de Xperia Z3+ gaat noemen. Dat is wellicht een wat toepasselijkere naam, gezien de kleine verschillen tussen de twee toestellen. De Xperia Z4 is een halve millimeter dunner dan zijn voorganger en heeft krachtigere hardware, maar is qua design en camera vrijwel identiek. Of en wanneer de Xperia Z3+ in Nederland te koop moet zijn is voorlopig nog onbekend.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden