Vergelijk 2.456.087 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 5.1.1 update rolt uit voor Nexus 5 en 4

Nieuws Android 5.1.1 update rolt uit voor Nexus 5 en 4
Door , - 1 reactie

Google's voorgaande vlaggenschepen worden sinds vannacht voorzien van een nieuwe Android-update. De Nexus 4 en Nexus 5 worden bijgewerkt naar Android 5.1.1, wat vooral kleine bugfixes en verbeteringen biedt.

Zowel de Nexus 4 en Nexus 5 lopen al een tijdje op Android 5.1 Lollipop, maar die software blijkt toch nog enkele problemen te hebben. Met de nieuwe Android 5.1.1 update worden die problemen grotendeels opgelost. Er zijn geen nieuwe features in de update te vinden, wel veel kleine verbeteringen en bugfixes. Zo wordt het geheugenlek in Android 5.1 waarschijnlijk opgelost, en er zijn wat aanpassingen bij de Quick Settings.

Als de update voor jouw Nexus klaar staat, krijg je daarover automatisch een notificatie van je toestel. De update kan dan over-the-air gedownload worden, zonder dat je de Nexus hoeft aan te sluiten op de PC. Mocht je nog geen notificatie ontvangen hebben dan kan het enkele dagen duren voordat je aan de beurt bent. De beschikbaarheid van de update controleren kan door op je Nexus 4 of 5 in de instellingen naar 'Over dit toestel' te gaan en dan voor 'Software-updates' te kiezen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden