Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy A3, A5 en A7 Android 5.0 update rolt volgende maand uit'

Nieuws 'Galaxy A3, A5 en A7 Android 5.0 update rolt volgende maand uit'
Door , - 1 reactie

Samsungs stijlvolle Galaxy A-lijn wordt waarschijnlijk volgende maand voorzien van een forse update. De Galaxy A3, A5 en A7 Android 5.0 update zou vanaf juni beschikbaar moeten zijn.

De Samsung Galaxy A3, Galaxy A5 en Galaxy A7 zijn sinds begin dit jaar in Nederland te koop, maar werden nog gelanceerd met Android 4.4 KitKat. Hoewel Samsung officieel nog steeds niet heeft bevestigd dat de toestellen een Android 5.0 update zullen krijgen, hebben verschillende bronnen wel beweerd dat die update in ontwikkeling is. Nu blijkt zelfs dat de update al vanaf volgende maand beschikbaar moet zijn, zo meldt YourMobile.

Planning Samsung Android 5.0 updates

Het instapmodel, de Galaxy A3, is mogelijk als eerste aan de beurt. Een Android 5.0.2 update voor dat toestel is al beschikbaar in Rusland, en de Britse provider Three heeft op Twitter bevestigd dat de update ergens volgende maand uit zal rollen. De twee andere modellen zouden dus niet veel later moeten volgen. Overigens rolt Samsung zijn updates doorgaans zeer geleidelijk wereldwijd uit. Als de Koreaanse fabrikant de nieuwe software volgende maand introduceert kan het dus nog steeds enkele maanden duren voordat de Android 5.0 update in Nederland beschikbaar is.

Nieuw in Android 5.0

Android Lollipop is de nieuwste versie van Android, en brengt allerlei nieuwe features met zich mee. Zo kun je nu notificaties zien op je lockscreen, en de Quick Settings zijn uitgebreid. Ook introduceert Google een nieuwe huisstijl die 'Material Design' heet. Hoewel de Galaxy A-serie nog steeds Samsungs eigen interface zal hebben, zul je in veel menu's en apps van Google wel een frisse stijl met meer kleuren zien.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden