Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Windows 10 updates zullen snel beschikbaar zijn

Nieuws Windows 10 updates zullen snel beschikbaar zijn
Door ,

Updates voor Windows 10 gaan mogelijk een stuk sneller uitrollen dan bij de concurrentie. Microsoft zou namelijk van plan zijn providers over te slaan in het updateproces.

Microsoft gaat een nieuw updateproces introduceren voor Windows 10 voor smartphones. Gebruikers zullen nieuwe software vrijwel direct kunnen installeren nadat Microsoft deze beschikbaar maakt. Niet alleen beveiligingsverbeteringen en optimalisaties, maar ook nieuwe features zullen zo snel mogelijk uitgerold worden voor een breed publiek. De updates zullen wereldwijd en voor iedereen beschikbaar zijn, net als bij Windows 10 voor PC's.

Op dit moment duurt het soms nog weken of zelfs maanden voordat een Windows Phone 8 update voor alle toestellen beschikbaar is. Zo introduceerde Microsoft begin dit jaar Windows Phone 8.1 Update 1 met Lumia Denim, maar zijn er veel toestellen die pas nu aan de beurt zijn voor de update. Dit komt omdat providers de update eerst nog moeten goedkeuren voordat de update in een bepaald land kan worden uitgerold. In de toekomst gaat Microsoft die providers overslaan. Ze worden op de hoogte gesteld zodra een update beschikbaar is, maar Microsoft zegt niet langer op tests en goedkeuring te wachten voordat de software naar consumenten wordt gebracht.

Windows 10 update voor Windows Phone 8

Apple doet hetzelfde met de iPhone. Nieuwe updates voor iOS worden direct beschikbaar gemaakt voor gewone gebruikers, zonder dat op goedkeuring wordt gewacht. Windows 10 voor smartphones is vanaf eind deze zomer beschikbaar. Alle smartphones die nu op Windows Phone 8 lopen zullen een gratis update naar Windows 10 krijgen, al zal die update nog wel langs providers moeten. Daarom zul je mogelijk toch nog tot eind dit jaar moeten wachten voor bijvoorbeeld je Lumia 640 met Windows 10 aan de slag mag.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden