Vergelijk 3.498.404 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei werkt aan eigen besturingssysteem'

Nieuws 'Huawei werkt aan eigen besturingssysteem'
Door ,

Huawei heeft mogelijk een eigen besturingssysteem in ontwikkeling. De Chinese fabrikant zou daarmee de concurrentie met Android aan willen gaan.

Huawei heeft al drie jaar een eigen besturingssysteem in ontwikkeling, zo melden Chinese bronnen. De software zou 'Kirin OS' genoemd worden en enkel werken op smartphones van het bedrijf. Huawei is al een tijdje uniek in dat het eigen hardware produceert terwijl andere fabrikanten leunen op chipsets van Qualcomm, en om het bedrijf nog onafhankelijker te maken zou er dus ook eigen software in ontwikkeling zijn.

Alternatief voor Android

De Chinese fabrikant zou niet het eerste bedrijf zijn dat een eigen OS In ontwikkeling heeft. Zo werkt Samsung al jaren aan het Tizen OS. Begin dit jaar verscheen eindelijk de eerste smartphone die op Tizen OS liep, al werd deze Samsung Z1 slechts een bescheiden succesje. Met eigen software hopen de fabrikanten minder afhankelijk van Google te worden, dat steeds meer aspecten van Android naar zich toe trekt. Geruchten dat Google de invloed van fabrikanten op Android wil beperken zoemen al jaren rond, en met een eigen OS kan Huawei zich indekken.

Wanneer het Kirin OS precies moet verschijnen is nog onbekend. Huawei zou in ieder geval één smartphone met het toestel willen uitbrengen, maar concrete releaseplannen zijn er nog niet. Mogelijk horen we daar pas over als Google écht fabrikanten dwars gaat zitten. Voorlopig staan Huawei's spotlights gericht op de Huawei P8, die sinds deze week in Nederland te koop is.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden