Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S5 Mini krijgt Android 5.0 update

Nieuws Galaxy S5 Mini krijgt Android 5.0 update
Door ,

Samsung gaat de Galaxy S5 Mini van een Android 5.0 Lollipop update voorzien, zo valt te lezen op de site van de fabrikant. Wanneer de update beschikbaar moet zijn is nog onbekend.

Eerder dit jaar lekte al uit dat de Galaxy S5 Mini een Android 5.0 update zou gaan krijgen, maar vandaag is dat nieuws door Samsung Denemarken bevestigd. Op de site van de fabrikant is de S5 Mini toegevoegd aan een overzicht met geplande updates. Volgens het eerdere lek zal de update nog dit kwartaal verschijnen, al valt die informatie nog niet te lezen op de site. Als die informatie klopt zou de update binnen een maand beschikbaar moeten zijn.

Wat is er nieuw in Android 5.0?

Android Lollipop is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem, en biedt een flink aantal verbeteringen. Zo introduceert de update onder andere 'Material Design', een nieuwe look voor Android met meer frisse kleuren en platte vlakken. Ook kunnen er nu notificaties getoond worden op het lockscreen. Tot slot heeft Google de achterliggende software verbeterd waardoor apps nu sneller opstarten.

Samsung heeft de afgelopen maanden al verschillende Android 5.0 updates uitgebracht voor zijn smartphones. Zo verscheen een update voor de gewone Galaxy S5 begin dit jaar, en ook de Galaxy Note 4 is al bijgewerkt. De nieuwe Samsung Galaxy S6 is zelfs al direct van Android 5.0 voorzien. Of er nog een Galaxy S4 Mini Android 5.0 update in de planning staat is al een tijdje onduidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden