Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 5.1.1 binnenkort naar Sony Xperia Z3

Nieuws Android 5.1.1 binnenkort naar Sony Xperia Z3
Door , - 7 reacties

De Sony Xperia Z3 loopt momenteel op Android 5.0 Lollipop. Het lijkt er echter sterk op dat de telefoon binnenkort een update gaat ontvangen, want er is nu al een video uitgelekt waarin het toestel die update draait.

Sony is druk bezig met het updaten van haar toestellen. Waar de Android 5.0 update binnenkort moet uitkomen voor de Xperia Z en Xperia ZR, is het bedrijf bji de Xperia Z3 al een stapje verder. Dat toestel is standaard al uitgerust met Android 5.0 en gaat binnenkort een update krijgen naar Android 5.1 Lollipop. Dat weten we omdat er een video is opgedoken van Wayerless waarin deze nieuwe versie uitgebreid figureert op de Xperia Z3.

Wat brengt Android 5.1 Lollipop?

In de video zien we een aantal interessante nieuwe features die de 5.1-update met zich meebrengt. Zo is het mogelijk om met wifi-netwerken te verbinden vanuit het notificatiecentrum. Je hoeft dus niet meer helemaal naar de instellingen. Ook zijn er een aantal optische verbeteringen, die ook in de video uitgebreid naar voren komen.

Het feit dat de software al zo vloeiend draait als in de video te zien is, betekent dat een officiële update niet meer lang op zich zal laten wachten. Alhoewel het lastig in te schatten blijft hoe ver Sony precies is met de update, verwachten we dat de update in ieder geval ergens in de komende twee maanden uitgerold zal worden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden