Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto E Android 5.1 update uitrol begonnen

Nieuws Motorola Moto E Android 5.1 update uitrol begonnen
Door ,

De goedkope Motorola Moto E (2015) wordt op dit moment voorzien van Android 5.1 Lollipop. Motorola is vannacht begonnen met de wereldwijde uitrol van de nieuwe software.

Gebruikers van de nieuwe Moto E zeggen sinds vandaag notificaties te ontvangen dat er een Android 5.1 update voor ze klaarstaat. De update, met versienummer 23.11.15, werkt de goedkope smartphone bij naar de nieuwste versie van Android. Omdat Android Lollipop geleidelijk wereldwijd uitgerold wordt kan het enkele dagen tot weken duren voordat de Moto E update in Nederland beschikbaar is. Je ontvangt automatisch een notificatie zodra je kunt downloaden, zo staat op Motorola's site

Daarmee is het een van de eerste toestellen met Android 5.1. Google introduceerde het nieuwe Lollipop zo'n twee maanden geleden, slechts kort na de introductie van Android 5.0. Android 5.1 biedt dan ook vooral heel veel kleine verbeteringen op de achtergrond. Zo zouden apps sneller opstarten en de stabiliteit is verbeterd. ART, de onderliggende 'runtime'-software van Android, is namelijk verbeterd. Ook zijn de notificaties zouden zijn geoptimaliseerd. Verwacht dus geen grote nieuwe features.

Moto E specificaties

De nieuwe Moto E is sinds enkele maanden in Nederland te koop, en is een van de meest aantrekkelijke budgetsmartphones. Het toestel kost iets meer dan 100 euro, maar biedt voor dat lage bedrag wel een 4,5 inch scherm, de nieuwste software, en prima camera's. Bovendien ondersteunt de Moto E ook nog eens 4G, zodat je overal snel mobiel internet kunt hebben.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden