Vergelijk 2.565.684 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

WhatsApp update met Material Design staat nu in Play Store

Nieuws WhatsApp update met Material Design staat nu in Play Store
Door ,

WhatsApp is begonnen met de uitrol van een grote nieuwe update voor de populaire app. De update voorziet WhatsApp van een nieuwe look gebaseerd op Google's Material Design.

De grote WhatsApp update is vanaf vandaag ook in de Google Play Store te vinden. De nieuwe versie van WhatsApp kon al een tijdje gedownload worden via de site van de ontwikkelaar, waarschijnlijk om de reacties erop te kunnen testen. Nu is de software klaar voor een brede release en wordt het WhatsApp redesign uitgerold voor het grote publiek.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Je kunt de WhatsApp update downloaden via de Google Play Store. Als de update voor jou beschikbaar is, staat hij daar automatisch klaar om te updaten via 'Mijn apps'. WhatsApp lijkt de update echter geleidelijk uit te rollen, wat betekent dat niet iedereen tegelijk aan de beurt is. Daardoor kan het nog enkele dagen duren voordat heel Nederland de WhatsApp update heeft.

WhatsApp update design WhatsApp update design

Nieuwe look voor WhatsApp

Na het installeren heeft WhatsApp een compleet vernieuwd design. Dat is gebaseerd op Google's richtlijnen voor 'Material Design', een huisstijl die het bedrijf eind vorig jaar introduceerde met Android 5.0 Lollipop. Daarin ligt de nadruk op frisse kleuren, simpele vlakken en veel rechte lijnen. De ontwikkelaars van WhatsApp hebben dat devies goed gevolgd. De stijl is nog altijd duidelijk herkenbaar als WhatsApp, maar het ziet er allemaal een stuk moderner uit.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden