Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

YotaPhone 2 krijgt witte versie, lagere prijs, Android 5.0 update

Nieuws YotaPhone 2 krijgt witte versie, lagere prijs, Android 5.0 update
Door ,

De YotaPhone 2 is een unieke, aantrekkelijke smartphone die opvalt met zijn dubbele schermen. Het toestel was erg duur, maar wordt vanaf deze week licht in prijs verlaagd. Ook introduceert de Russische fabrikant een nieuwe kleur.

De YotaPhone 2 adviesprijs is vanaf nu 599 euro, zo heeft de Russsische fabrikant tegenover Engadget bevestigd. In Nederland lijkt de lagere adviesprijs nog niet doorgevoerd te zijn, maar de eigen webwinkel van het bedrijf verkoopt het toestel al wel voor de lagere prijs. Ook brengt Yota een witte YotaPhone 2 uit. Daar is overigens alleen de achterkant wit van: het AMOLED-scherm op de voorkant ziet er volgens de fabrikant mooier uit met een zwarte rand.

Voor mensen die de YotaPhone 2 nu al hebben is er ook goed nieuws. Een YotaPhone 2 Android 5.0 update rolt de komende tien dagen wereldwijd uit. De update introduceert onder andere de mogelijkheid om notificaties op je lockscreen te tonen. Ook heeft Yota wat aanpassingen gedaan aan de functionaliteit van het e-ink scherm.

YotaPhone 2: dubbele schermen

We klagen wel eens dat alle smartphones op elkaar lijken, maar dat kun je over de YotaPhone 2 in ieder geval niet zeggen. Het toestel heeft namelijk twee schermen. De voorkant van de YotaPhone 2 lijkt op een traditionele smartphone, met een 5 inch AMOLED-scherm. Achterop zit een 4,7 inch e-ink scherm. Dat is niet alleen rustiger voor je ogen, maar ook een stuk energiezuiniger.

Op het e-ink scherm kun je langere teksten lezen, notificaties ontvangen, en kleine widgets neerzetten. Met Android 5.0 introduceert Yota ook een afstandsbediening voor het e-ink scherm zodat je je TV of home cinema kan besturen zonder het hele toestel aan te hoeven zetten. Ook is er nu 'Yotagram', een speciale versie van Telegram die je kunt gebruiken met het e-ink scherm.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden