Vergelijk 2.815.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update fixt problemen Lollipop op Galaxy S5

Nieuws Update fixt problemen Lollipop op Galaxy S5
Door ,

Samsung rolt vandaag een vrij grote update uit voor de Samsung Galaxy S5. Toch worden er geen nieuwe features geïntroduceerd. Er wordt een aantal bugs aangepakt, en de prestaties worden verbeterd.

Het lijkt er sterk op dat Samsung moeite heeft met het vloeiend laten draaien van Android 5.0 Lollipop op haar toestellen. Al eerder bracht het bedrijf een update uit die de prestaties van het besturingssysteem op haar topmodel, de Galaxy S6, moest verbeteren. Nu is de Galaxy S5 aan de beurt. Dat toestel kampte namelijk in sommige gevallen met een snel leeglopende batterij, en in andere gevallen met trage en crashende apps. Dat probleem wordt nu met een relatief kleine update aangepakt.

Android 5.0 Lollipop vloeiend op de S5

De Galaxy S5 werd oorspronkelijk geleverd met Android 4.4 KitKat, maar enige tijd geleden kwam er een update naar 5.0 Lollipop uit. De update die daar nu op volgt, moet de problemen oplossen die met die update werden geïntroduceerd. De herstel-update is 376 MB groot. Dat is best een flink formaat voor een update die alleen problemen oplost, want voor zover wij kunnen zien worden er geen extra features geïntroduceerd.

Samsung Galaxy S5 en Galaxy S6

De Galaxy S5 naast zijn nieuwere broer, de S6

De update is gewoon via het update-menu van je telefoon te downloaden. We raden je wel aan de update via wifi te downloaden, want 376 MB downloaden via je provider is zonde van je databundel. Het uitrollen is begonnen voor de toestellen die niet via providers zijn geleverd. Meestal duurt het dan ook niet lang meer voordat alle gesimlockte toestellen worden geüpdate.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden