Vergelijk 2.528.397 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus One update moet problemen touchscreen oplossen

Door ,

Gebruikers van de OnePlus One zeggen dat het touchscreen van hun toestel opeens niet meer goed werkt met het warme weer. Een update, die fabrikant binnenkort uitrolt, moet het probleem oplossen.

De OnePlus One lijkt niet helemaal voorbereid te zijn op de zomer. Op het forum van de fabrikant zijn de afgelopen weken vele klachten binnengestroomd over het touchscreen van de One. Dat lijkt nogal problemen hebben met de hitte: zodra het warmer is reageert het touchscreen matig of zelfs niet. Het lijkt een redelijk wijdverspreid probleem te zijn, met inmiddels honderden klagende gebruikers.

Vandaag maakte de fabrikant bekend dat er aan een oplossing gewerkt wordt. OnePlus en Synaptics, de maker van de touchscreens voor de One, werken aan een firmware update voor het toestel. Die update zou de problemen voor veel gebruikers moeten oplossen, en maakt de One iets meer 'zomerproof'.

Touchscreen kapot?

Niet alle problemen zouden echter door de software komen. Bij een klein deel van de OnePlus One-gebruikers ligt het probleem mogelijk aan de hardware, zo geeft OnePlus toe. Zij hebben mogelijk een defect touchscreen. Als de software update het probleem niet oplost kunnen ze contact opnemen met de fabrikant voor een oplossing. Wel moet het toestel daarvoor nog binnen de garantie vallen: als je zelf voor schade bij je OnePlus One zul je moeten bijbetalen om het probleem op te lossen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden