Vergelijk 2.726.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Leap nu in Nederland te koop

Nieuws BlackBerry Leap nu in Nederland te koop
Door ,

De BlackBerry Leap is vanaf deze week verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse webwinkels. De Leap heeft geen fysiek toetsenbord, maar wel het productiviteit bevorderende BlackBerry 10.

Hoewel BlackBerry een stuk minder groot is dan een paar jaar geleden, brengt de Canadese fabrikant nog regelmatig nieuwe toestellen uit. Begin dit jaar werd de BlackBerry Leap aangekondigd, een simpele smartphone met groot touchscreen en BlackBerry's eigen besturingssysteem. Vanaf deze week is de Leap in Nederland te koop. Unieke features heeft de Leap nauwelijks, maar de prijs is dan ook wat lager.

De BlackBerry Leap kan als een opvolger van de BlackBerry Z10 gezien worden. De Z10 was één van de eerste smartphones met het BlackBerry 10-besturingssysteem. Die software is bijzonder prettig voor zakelijke gebruikers, dankzij het soepelwerkende virtuele toetsenbord en de BlackBerry Hub. In de Hub vind je automatisch alle mailtjes, berichten en andere notificaties die je hebt ontvangen in één overzicht. Onlangs heeft BlackBerry de mogelijkheid toegevoegd om gemakkelijk Android-apps te installeren, zodat je toegang hebt tot meer dan één miljoen apps op de Leap.

BlackBerry Leap specificaties

  • 5 inch scherm met resolutie van 720x1280 pixels
  • 1,5 GHz dual-core processor, 2 GB werkgeheugen
  • 8-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Loopt op BlackBerry 10.3, mogelijkheid om Android-apps te installeren

Qua hardware is de Leap weinig indrukwekkend. Het toestel heeft dan wel een iets groter scherm dan de Z10, de overige specificaties zijn zowat ongewijzigd gebleven. Zo heeft het scherm geen Full HD-resolutie, en processor is geen quad-core zoals veel andere topmodellen maar een dual-core van 1,5 GHz. Wel is er een ruime 16 GB opslagruimte aanwezig, en de mogelijkheid dat uit te breiden met een microSD-geheugenkaart.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden