Vergelijk 2.502.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android 5.0 update naar Galaxy Note Edge begonnen

Nieuws Uitrol Android 5.0 update naar Galaxy Note Edge begonnen
Door ,

De Samsung Galaxy Note Edge krijgt een update naar Android 5.0 Lollipop. Deze nieuwe versie van Android heeft enkele cosmetische veranderingen en moet ook wat betere prestaties geven.

De Samsung Galaxy Note Edge was het eerste toestel van Samsung dat werd uitgerust met een afgerond scherm aan de zijkant. Later zagen we dat terug bij de Samsung Galaxy S6 Edge, die aan beide zijdes een afgerond scherm had. De Galaxy Note Edge was echter de pionier, en nu is het tijd om die pionier te updaten naar de meest recente versie van Android, namelijk Android 5.0 Lollipop. Een logische en misschien ook wel verdiende stap, aangezien Note Edge-bezitters meer dan 700 euro hebben neergelegd voor hun toestel.

Material design op de Note Edge

De update naar Android 5.0 Lollipop brengt de gebruikelijke verbeteringen naar de Note Edge, die we inmiddels kennen van deze meest recente Android-versie. Zo komt het vernieuwde ontwerp van Lollipop genaamd Material Design naar de Note Edge. Ook het notificatiemenu heeft een likje verf gekregen en de snelheid van het besturingssysteem zou wat opgeschroefd moeten zijn.

De update is overigens vanaf vandaag beschikbaar. Je kan de update gewoon met je telefoon downloaden, je hebt dus niet persé een computer nodig. Een wifi-verbinding is wel handig, want de update is bijna 1 GB groot. Wat vrije ruimte op je telefoon is dus ook aanbevolen. Je krijgt vanzelf een melding wanneer de update naar jouw toestel komt, maar je kan er uiteraard ook handmatig naar zoeken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden