Vergelijk 2.862.519 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z1 en Z1 Compact Android 5.1 update komt in augustus

Nieuws Sony Xperia Z1 en Z1 Compact Android 5.1 update komt in augustus
Door , - 1 reactie

Hoewel een Android 5.0 update voor de Xperia Z pas net uitrolt, is Sony nu al bezig met een volgende stap. Android 5.1 voor de Xperia Z, Z1 en Z1 Compact zou eind deze zomer moeten uitrollen.

De Sony Xperia Z1, de Xperia Z1 Compact en de Xperia Z zullen later dit jaar een Android 5.0 update ontvangen. De Australische provider Telstra meldt op zijn site dat de update vanaf augustus beschikbaar moet zijn. Wanneer de update beschikbaar is in Nederland is nog onbekend.

Android 5.1 is een relatief kleine update voor het besturingssysteem, en voert vooral verbeteringen achter de schermen door. Zo wordt ervoor gezorgd dat apps sneller opstarten en dat de accu net wat langer meegaat. Ook zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd aan de notificaties en de Quick Settings.

Het is vooral opmerkelijk dat zelfs de Xperia Z de update nog zal ontvangen. Dat toestel werd begin 2013 aangekondigd, en zou ruim 2,5 jaar oud zijn als Sony de update uitrolt. De meeste fabrikanten ondersteunen hun topmodellen hooguit anderhalf jaar, maar Sony gaat daar dus fors voorbij. Een Android 5.0 update voor de Xperia Z rolt sinds deze week wereldwijd uit.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden