Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'10% van Nederlandse smartphoneschermen is kapot'

Nieuws '10% van Nederlandse smartphoneschermen is kapot'
Door ,

Er lopen in Nederland miljoenen mensen rond met een kapotte smartphone, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Kapotte smartphoneschermen zijn één van de meest veel voorkomende problemen.

Eén op de tien Nederlandse smartphoneschermen is kapot, zo blijkt uit een enquete van onderszoeksbureau Multiscope. Een zeer groot deel van de Nederlanders loopt rond met een smartphone die niet meer naar behoren werkt. Twintig procent van de ondervraagden zei een smartphone met mankement te hebben. Een kapot scherm kwam bij 39% van die groep voor, gevolgd door 28% met een accu die wel erg snel leeg is. Bij 8% van de mensen met smartphonemankement waren de knoppen op het toestel kapot of slechtwerkend.

Smartphones gemiddeld 16 maanden oud

Opvallend is dat oude mensen blijkbaar een stuk zuiniger zijn op hun smartphone dan mensen onder de 45. Bij mensen boven de 45 met een smartphone had 12% problemen, terwijl 32% van de mensen van 44 jaar of jonger een mankement aan zijn toestel had. In de groep jongeren van 18 tot 24 jaar liepen er het meeste mensen rond met een kapotte smartphone.

Mogelijk komen de problemen deels omdat Nederlanders relatief veel tweedehands smartphones kopen. Eén op de tien smartphones zijn tweedehands, en de oudere modellen zijn vooral populair onder vrouwen en jongeren van 18 tot 34. Ook houden Nederlanders lang vast aan hun toestel, want het gemiddelde toestel is 16 maanden oud. Dertien procent van de ondervraagden zegt zijn toestel al voor 2013 gekocht te hebben, wat betekent dat het toestel minimaal 2,5 jaar oud is.

Valbestendige smartphones en toughphones

Ook fabrikanten lijken zich bewust van het feit dat de stevigheid van een smartphonescherm soms te wensen overlaat. Toestellen als de Galaxy S6 zijn daarom vaak voorzien van speciaal Gorilla Glass dat niet na een kleine val al voor een flinke barst zorgt. LG heeft met de G Flex 2 een creatieve oplossing gevonden. Die smartphone heeft een gebogen scherm, waardoor het beeldscherm weggedraaid is van de rest van het toestel. Zo zal de G Flex 2 een stuk sneller op een zijkant stuiteren dan plat op de grond vallen. Daarnaast zijn er zogenaamde toughphones die sowieso tegen een stootje moeten kunnen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden