Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Mobiel internet in opkomst

Door ,

Maar liefst twee miljoen Nederlanders maken regelmatig gebruik van mobiel internet. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform Open Mobiel Internet (OMI). Bovendien blijkt het aantal mobieltjes met een GPS-antenne het afgelopen jaar te zijn gegroeid met factor zeven.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal mobiele surfers in een half jaar met 25 procent groeide. De teller ging van 1,6 miljoen Nederlanders in juni naar nu twee miljoen. De grootste gebruikersgroep bevindt zich tussen de leeftijden 18 en 35 jaar.

Er circuleren inmiddels 6 miljoen mobiele telefoons die overweg kunnen met een draadloze connectie. De verdeling: 2 miljoen UMTS- en 4 miljoen GPRS-toestellen. Verder zijn er tot nu toe 1,45 miljoen flat fee-abonnementen verkocht.

Bovendien blijkt uit dezelfde OMI-cijfers dat 14 procent van de telefoons een GPS-antenne heeft. Een jaar geleden was dat nog maar 2 procent.

OMI-voorzitter Paul Brackel: "Ontwikkelaars kunnen mobiele applicaties verrijken met geografische informatie". Vooralsnog kunnen we echter nog niet zien op welke locatie onze vrienden zich begeven. Brackel: "Met GPS kan je niet de locatie-informatie van een andere beller opvragen. Dat kan enkel via het netwerk van de telecomaanbieders".

De opkomende mobiele entertainment-markt compenseert de afname van omzet uit sms-verkeer. Gisteren verscheen een rapport van Forrester Research waarin onderzoeker Thomas Husson stelt dat de omzet uit mobiele handel in onder meer muziek, tv, video en spelletjes in 2013 5,4 miljard euro waard zal zijn.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden