Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S6 Android 5.1 update gaat camera verbeteren

Nieuws Galaxy S6 Android 5.1 update gaat camera verbeteren
Door ,

Samsung heeft grote plannen met de Android 5.1 update die binnenkort voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verschijnt. De fabrikant zou nieuwe features aan de camera toe gaan voegen.

De Samsung Galaxy S6 heeft één van de beste smartphonecamera's ooit. Dat zeiden we al in onze review, en het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Bij Samsung blijven ze echter niet stilzitten, want de fabrikant zou aan een update voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge camera werken. De verbeteringen worden tegelijkertijd met de Android 5.1 update uitgerold, zo meldt het doorgaans betrouwbare SamMobile.

RAW-foto's en sluitertijd aanpassen

Met de update zou Samsung de kwaliteit van de camera op beide toestellen verder willen verbeteren. Ook komen er enkele nieuwe features bij. Zo kun je waarschijnlijk je foto's ook in RAW opslaan. Voor fotofanaten is dat goed nieuws, want daarmee zijn afbeeldingen later makkelijker te bewerken. Daarnaast zou Samsung de mogelijkheid toe willen voegen om de sluitertijd aan te passen. 

Samsung's topmodellen zijn sinds begin april te koop in Nederland, en lopen nu nog op Android 5.0 Lollipop. Onlangs introduceerde Google echter al Android 5.1, een relatief kleine update die verbeteringen achter de schermen doorvoert. Onder andere de accuduur zou erop vooruit moeten gaan en de Quick Settings hebben wat aanpassingen gehad. Samsung heeft officieel nog geen details vrijgegeven over de Android 5.1 update voor de Galaxy S6, maar het is onvermijdelijk dat een toestel voor zo'n high-end smartphone in ontwikkeling is.

Samsung Galaxy S6 Edge 

Android 5.1: verder weinig nieuws

SamMobile zegt nog niet te weten wanneer de update precies uitrolt. Een vroege versie van de update, zonder de nieuwe camerafeatures, was vorige maand al kort beschikbaar voor enkele Amerikaanse Galaxy S6-bezitters. Die update werd vervolgens al snel weer ingetrokken. Het wijst er wel op dat een definitieve update waarschijnlijk niet al te lang meer op zich zal laten wachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden