Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 5.0 update voor Xperia Z volgende week beschikbaar

Nieuws Android 5.0 update voor Xperia Z volgende week beschikbaar
Door , - 2 reacties

De Sony Xperia Z krijgt vanaf volgende week een update naar Android 5.0 Lollipop. Het is daarmee één van de oudste smartphones die met Lollipop aan de slag mag.

Android 5.0 Lollipop voor de Xperia Z zal vanaf volgende week beschikbaar zijn, so meldt Sony op Twitter. De update zal vanaf dan vermoedelijk geleidelijk wereldwijd uitgerold worden. Wanneer de update precies in Nederland beschikbaar zal zijn is nog onbekend. Het kan enkele weken duren voordat de Lollipop update wereldwijd beschikbaar is. De nieuwere Xperia Z3 is al eerder bijgewerkt naar Android 5.0

Dat Sony de Xperia Z nog van een update voorziet is op zich al opmerkelijk. De meeste fabrikanten ondersteunen hun smartphones hooguit een jaar of anderhalf, als ze überhaupt al updates uitbrengen. De Xperia Z verscheen echter begin 2013 en is zijn tweede verjaardag al ruimschoots gepasseerd. Bovendien heeft Sony in het verleden al meerdere grote updates uitgebracht. Het toestel werd oorspronkelijk gelanceerd met Android 4.1 Jelly Bean, en is sindsdien al bijgewerkt tot Android 4.4 KitKat. Bezitters van het toestel boffen dus met Sony's uitstekende ondersteuning.

Lollipop: Material Design en betere notificaties

5.0 Lollipop is een relatief grote update voor Android. De update introduceert onder andere een nieuwe look, door Google 'Material Design' genoemd. Op de Xperia Z zul je die overigens nauwelijks zien, omdat Sony's eigen interface nog niet helemaal Material Design volgt. Wel beschikbaar is de mogelijkheid om notificaties op je lockscreen te tonen. Ook zijn er allerlei verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd die ervoor zorgen dat apps sneller opstarten en beter lopen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden