Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Toch geen Galaxy Note 2 Android 5.0 update?

Nieuws Toch geen Galaxy Note 2 Android 5.0 update?
Door ,

De Samsung Galaxy Note 2 krijgt mogelijk toch geen Android 5.0 Lollipop update. De fabrikant beloofde die update eerder nog wel, maar lijkt dat nu weer te zijn vergeten.

Begin dit jaar brachten we je nog het nieuws dat Samsung de Galaxy Note II een Android 5.0 update zou meegeven, maar nu lijken Samsungs plannen gewijzigd te zijn. Op Facebook heeft een lokale afdeling van Samsung namelijk gepost dat er geen Galaxy Note II update in de planning staat. In februari liet Samsung Polen nog via Twitter weten dat die update er wel aan zat te komen.

Hoewel de twee statements elkaar flink tegenspreken is het aanzienlijk meer aanneembaar dat de Galaxy Note 2 geen update krijgt. Het toestel is inmiddels bijna drie jaar oud, en Samsung brengt zelden updates uit voor smartphones van meer dan twee jaar oud. Ook gaf het betrouwbare SamMobile onlangs nog aan dat Samsung geen update voor het toestel in ontwikkeling zou hebben. Wellicht dat Samsung ons later dit jaar nog weet te verrassen met een update, maar vooralsnog ziet het er dus niet goed uit voor Note 2-bezitters.

Nieuw in Android 5.0

Android 5.0 introduceert een nieuwe look voor het besturingssysteem, door Google 'Material Design' genoemd. Daarnaast worden notificaties nu ook op het lockscreen getoond. Op de achtergrond zijn er verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat apps sneller opstarten en soepeler lopen. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden