Vergelijk 2.502.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft Lumia 640 krijgt eerste Windows 10 update'

Nieuws 'Microsoft Lumia 640 krijgt eerste Windows 10 update'
Door ,

De nieuwe Lumia 640 zal één van de eerste smartphones zijn die een Windows 10 update, zo heeft Microsoft dit weekend beloofd. Uiteindelijk zullen alle Lumia's van de nieuwe software worden voorzien.

Windows 10 zal waarschijnlijk pas eind deze zomer beschikbaar zijn, maar Microsoft heeft alvast de eerste details over het updateschema vrijgegeven. De Microsoft Lumia 640 zal één van de eerste smartphones zijn met een Windows 10 update, zo bevestigt de baas van Microsoft Scandinavië in onderstaande video. Ook de Lumia 640 XL, een variant met een groter scherm, staat vooraan in de rij voor updates.

Gratis Windows 10 voor iedereen

Bezitters van een oudere Windows Phone hoeven niet al te jaloers te worden. Microsoft beloofde eerder dat alle toestellen met Windows Phone 8 een gratis update naar Windows 10 zullen ontvangen. Daarbij werd wel gezegd dat sommige minder krachtige toestellen wellicht niet alle features krijgen. Ook kan het enkele maanden duren voordat alle smartphones zijn bijgewerkt. Maar of je nu een Lumia 520 of een Lumia 930, je toestel kan waarschijnlijk nog dit jaar aan de slag met de nieuwste versie van Windows.

Met Windows 10 brengt Microsoft alle versies van zijn besturingssysteem samen: de desktopversie van Windows is gebouwd op dezelfde onderliggende code als de mobiele versie. Daardoor komt de 'Phone' in Windows Phone te vervallen en wordt alles Windows 10. Het heeft ook verschillende voordelen voor gebruikers. Zo zal er uitgebreide integratie zijn tussen PC's en smartphones. Notificaties zijn op beide apparaten te zien en te verwijderen, bijvoorbeeld, en bestanden worden zoveel mogelijk automatisch gesynchroniseerd. Vorige week maakte Microsoft bekend dat ook Android- en iPhone-apps op Windows 10 kunnen lopen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden