Vergelijk 2.815.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One Mini 2 krijgt geen Android 5.0 update

Nieuws HTC One Mini 2 krijgt geen Android 5.0 update
Door ,

De HTC One Mini 2 zal geen grote updates meer ontvangen. De Android-smartphone, die nauwelijks een jaar oud is, is volgens HTC niet krachtig genoeg voor Android 5.0 Lollipop.

De HTC One Mini 2 krijgt geen Android 5.0 update, zo heeft HTC op Twitter laten weten. Volgens de fabrikant zou het toestel niet krachtig genoeg zijn voor een goede update, wat voor een niet-optimale ervaring van Android Lollipop op de One Mini 2 zou zorgen. Het is een opvallende zet, omdat de One Mini 2 minder dan een jaar geleden in Nederland verscheen. Het toestel is hier pas sinds juli 2014 verkrijgbaar. Android Lollipop werd in oktober uitgebracht door Google.

De One Mini 2 is een smartphone met hetzelfde design als de One (M8), maar dan met minder krachtige hardware. Waar de One M8 opvalt met zijn grote 5 inch scherm, 2 GB werkgeheugen en een 2,3 GHz quad-core processor, moet de One Mini 2 het doen met een 4,5 inch scherm, een enkele GB aan werkgeheugen en 1,3 GHz quad-core processor. Bij de launch was de telefoon voorzien van Android 4.4 KitKat.

Problemen met HTC Sense?

In theorie zou de hardware van de One Mini 2 meer dan goed genoeg moeten zijn om Android 5.0 soepel te doen lopen. Verschillende smartphones van fabrikanten als Motorola en LG hebben minder krachtige hardware maar zijn wel al voorzien van Android 5.0. Mogelijk ligt het probleem in HTC Sense, de eigen Android-interface van de fabrikant. Die is wellicht te zwaar en zou dus niet goed omgaan met Lollipop. Eerder maakte HTC namelijk ook al bekend dat de HTC One (M7) uit 2013 niet bijgewerkt zou worden. Voor een speciale versie zonder Sense die via de Google Play Store werd verkocht maakte HTC echter een uitzondering: die variant wordt wél bijgewerkt. Ook dat wijst er dus op dat Sense mogelijk de boosdoener is hier. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden