Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen Android Lollipop-update voor Galaxy Ace 4, Ace Style en S4 Mini

Nieuws Geen Android Lollipop-update voor Galaxy Ace 4, Ace Style en S4 Mini
Door , - 3 reacties

Drie bovengenoemde Samsung-toestellen krijgen geen update meer naar Android 5.0 Lollipop. Dat is natuurlijk doodzonde voor alle bezitters van deze telefoons. Komt het omdat deze toestellen te oud zijn?

Er komt helaas geen Android 5.0 Lollipop-update uit voor de Samsung Galaxy S4 Mini, Galaxy Ace 4 en Galaxy Ace Style. Dat hebben onze collega's van Android Planet uit een woordvoerder van Samsung weten te trekken. Dat is een ontkrachting van het eerdere gerucht, wat inhield dat eerdergenoemde toestellen die update juist wél zouden ontvangen.

Leeftijd toestel niet leidend

Dat de Samsung Galaxy S4 Mini geen update krijgt, is voor bezitters van dat toestel uiteraard een tegenvaller, maar het toestel dateert al wel uit juli 2013. Daarmee is het al bijna twee jaar oud. De Samsung Galaxy Ace 4 bijvoorbeeld kwam pas uit in september 2014 en is daarmee aanzienlijk korter te verkrijgen. Leeftijd is echter niet uitsluitend leidend in de afweging of er een update wordt uitgebracht. Zo hangt ook veel af van de hoeveelheid toestellen die er zijn verkocht. Dat is waarschijnlijk de reden dat de Samsung Galaxy S4 zijn update naar Android 5.0 Lollipop al een maandje binnen heeft.

De Galaxy S4 Mini

De Galaxy S4 Mini heeft in Nederland overigens helemaal niet slecht verkocht. OVer het algemeen zijn de van het topmodel afgeleide kleinere telefoons vrij succesvol bij Samsung. Met de Galaxy S4 Mini was dat niet anders, ook al waren de specificaties bij lange na niet zo indrukwekkend als die van de Galaxy S4 destijds. Het toestel moest het doen met een 1.7 GHz dual-core processor, een 4.3 inch scherm met 540 bj 960 pixels en een 8 megapixel camera. Door de sterk gezakte prijs is het zelfs nu nog voor sommige mensen een interessant toestel.

Samsung Galaxy S4 Mini zwart Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden