Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S6 Android 5.1 update met Guest Mode binnenkort

Nieuws Galaxy S6 Android 5.1 update met Guest Mode binnenkort
Door ,

De Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge worden op korte termijn al bijgewerkt naar Android 5.1. De update zal de beide toestellen onder andere van een Guest Mode gaan voorzien.

De eerste beelden van een Android 5.1 update voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zijn online verschenen. Dat betekent dat de update waarschijnlijk over niet al te lange tijd beschikbaar is voor gewone gebruikers. Op foto's van SamMobile is een Galaxy S6 Edge met de nieuwste versie van Android alvast te zien, al zegt de site nog niet te weten wanneer de update beschikbaar is voor 'gewone' gebruikers.

De foto's tonen een nieuwe Guest Mode die Samsung met de update wil toevoegen aan de twee vlaggenschepen. Met Guest Mode kun je meerdere gebruikers actief hebben op één smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld je toestel even uitlenen aan je kinderen om ze games te laten spelen, zonder dat ze per ongeluk mailen naar je baas. De feature zit standaard al ingebouwd in eerdere versies van Android, maar werd door Samsung niet meegeleverd met de Galaxy S6. Met een Android 5.1 update lijkt Samsung de functie dus alsnog te introduceren.

Samsung Galaxy S6 guest mode

Android 5.1: kleine update

Android 5.1 Lollipop is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem, maar biedt veelal kleine verbeteringen. De software biedt slechts een klein aantal nieuwe features en verscheen dan ook al enkele maanden na de introductie van Android 5.0. Google biedt met 5.1 vooral verbeteringen in de performance en heeft daarnaast enkele subtiele wijzigingen aangebracht bij de notificaties en Quick Settings.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden