Vergelijk 2.474.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Windows 10 gaat iOS- en Android-apps ondersteunen

Nieuws Windows 10 gaat iOS- en Android-apps ondersteunen
Door ,

Binnenkort zul je Android-apps op je Windows 10-smartphones kunnen gebruiken. Microsoft gaat het Android-ontwikkelaars makkelijker maken om met Windows 10 aan de slag te gaan.

Al jaren roepen we dat Microsoft's Windows Phone een prima besturingssysteem is, maar dat er in vergelijking met iOS en Android wel erg veel apps missen. Populaire apps werden vaak pas maanden of zelfs jaren na hun introductie op andere platformen uitgebracht voor Windows Phone. Windows 10 gaat dat probleem hopelijk oplossen, zo maakte Microsoft vandaag bekend op een presentatie in San Francisco.

Android en iOS apps op je WIndows Phone

Microsoft gaat het voor ontwikkelaars namelijk mogelijk maken om hun Android- en iOS-apps gemakkelijk over te zetten naar Windows 10. Apps werken niet automatisch op het besturingssysteem, maar ontwikkelaars zullen veel van de huidige code voor apps kunnen hergebruiken. Het gaat om Android-apps die ontwikkeld zijn in C++ en Java, en iPhone-apps ontwikkeld in Objective C.

Het nadeel van deze zet is dat apps voor Android en iOS hun eigen stijl hebben die niet direct overeenkomt met de 'Modern UI' die Microsoft hanteert op Windows 10. Microsoft hoopt dat ontwikkelaars hun bestaande apps snel overzetten, en dat, als die succesvol blijkt, ze een 'echte' Windows-versie ontwikkelen die meer op de unieke interface van het besturingssysteem is toegespitst. Bovendien hebben gebruikers waarschijnlijk liever een app die werkt met een interface die aan Android doet denken dan helemaal geen app.

> Lees meer over de nieuwe features van Windows 10

Windows 10

Gratis Windows 10 update

Windows 10 is de nieuwste versie van Microsoft's besturingssysteem. De softwaremaker brengt met het nieuwe Windows alle platformen samen. Windows 10 voor computers, tablets, smartphones en andere apparaten hebben allemaal grotendeels dezelfde onderliggende code. De 'Windows Phone' naam verdwijnt daarom: alles wordt Windows. Windows 10 zou vanaf deze zomer beschikbaar moeten zijn. Alle toestellen die nu op Windows Phone 8 lopen krijgen in de loop van dit jaar gratis een update naar het nieuwe besturingssystem.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden