Vergelijk 2.543.749 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One M8 krijgt Android 5.1 en Sense 7 update in augustus

Nieuws HTC One M8 krijgt Android 5.1 en Sense 7 update in augustus
Door ,

De HTC One M8 wordt deze zomer voorzien van nieuwe software, zo heeft de fabrikant laten weten. Een Android 5.1 Lollipop update met de nieuwste versie van Sense UI rolt vanaf augustus uit.

Bezitters van een HTC One (M8) zullen nog enkele maanden moeten wachten voor ze aan de slag kunnen met de nieuwe software. Een Android 5.1 en Sense 7 update voor het toestel is vanaf augustus beschikbaar, zo laat de fabrikant op Twitter weten. De One M8 beschikt sinds januari over Android 5.0 Lollipop.

Wat is er nieuw in Android 5.1 en Sense 7?

Android 5.1 is een relatief kleine update voor Google's mobiele besturingssysteem. Er zijn wat verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd die ervoor zorgen dat software soepeler loopt en apps sneller opstarten. Daarnaast zijn de Quick Settings van enkele kleine wijzigingen voorzien, en de notificaties zijn wat aangepast. Android 5.1 verscheen dan ook al enkele maanden na de introductie van 5.0 Lollipop en is een wat kleinere stap.

HTC Sense Home HTC Sense Home

Sense 7 op de HTC One M9

Sense 7 is de nieuwste versie van HTC's eigen Android-interface. Deze interface is nu al terug te vinden op de HTC One M9, en biedt onder andere een nieuwe look die meer lijkt op Google's Material Design. Ook wordt BlinkFeed bijgewerkt met verschillende nieuwe features, zoals automatisch suggesties voor leuke restaurants in je omgeving. Verder is de camera-app vernieuwd, en er is een nieuwe widget die verschillende apps toont als je thuis, op je werk of onderweg bent.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden