Vergelijk 3.340.375 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S4 Mini krijgt geen Android Lollipop

Nieuws Samsung Galaxy S4 Mini krijgt geen Android Lollipop
Door , - 1 reactie

Het kleine broertje van Samsung's vlaggenschip van 2013, de Galaxy S4 Mini, zal niet uitgerust worden met Android Lollipop. Dit zou komen doordat de telefoon te weinig geheugen heeft.

Eerder meldde GSMinfo.nl al dat de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Samsung Galaxy S4 was begonnen. Hiermee werd de high-end smartphone uit 2013 bijgewerkt naar de nieuwste versie van Samsung's TouchWiz-software, waardoor hij wat meer op zijn nieuwere broertjes lijkt. In de nieuwe versie van TouchWiz zijn Google's Material Design-richtlijnen gecombineerd met Samsung's eigen stijl. Ook zijn nieuwe functies van Lollipop ingebouwd waarmee je onder andere je notificaties op je lockscreen kunt zien. 

Helaas krijgt de kleine variant op de Galaxy S4 deze behandeling niet. Volgens een tweet van de Britse telecomprovider Three zijn er geen plannen om de Galaxy S4 Mini van Lollipop te voorzien vanwege geheugenbeperkingen. Wanneer een specifieke telecomprovider zegt een toestel niet te updaten om de hardware is het vrijwel zeker dat dit een beslissing vanuit Samsung is, waardoor ook klanten buiten het Verenigd Koninkrijk helaas geen update zullen ontvangen.

Ondanks dat het toestel al bijna twee jaar oud is is het toch opmerkelijk te noemen: er zijn meerdere toestellen op de markt die minder werkgeheugen aan boord hebben en toch soepel zijn met Android Lollipop. De oorzaak is dus waarschijnlijk de software van Samsung die net iets meer geheugen vereist om vloeiend te kunnen draaien.  

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden