Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Galaxy Note 4 Android 5.0 update uit in Nederland

Nieuws Samsung rolt Galaxy Note 4 Android 5.0 update uit in Nederland
Door ,

Nederlandse bezitters van een Samsung Galaxy Note 4 kunnen vanaf vandaag eindelijk aan de slag met Android 5.0 Lollipop. Samsung heeft het startsein geven voor het uitrollen van de update

De Samsung Galaxy Note 4 heeft vanaf vandaag eindelijk ook in Nederland een Android 5.0 update. Samsung begon in februari met de uitrol van de update, waarbij eerst Polen en Zuid-Korea aan de beurt waren. Inmiddels is de nieuwe software al in grote delen van de wereld beschikbaar, maar in Nederland bleef het afwachten.

De Vodafone-versie van de update rolde overigens al begin deze maand uit, maar vandaag krijgt ook iedereen met een unbranded Note 4 een notificatie dat ze de update kunnen downloaden. 'Unbranded' smartphones zijn toestellen die niet direct bij de provider zelf zijn besteld. Als de update voor jou beschikbaar is zul je daarover automatisch een notificatie ontvangen. Eventueel kun je ook zelf op beschikbaarheid controleren door bij 'Instellingen' naar 'Toestel info' te gaan en vervolgens voor 'Software-update' te kiezen.

Galaxy Note 4

Nieuw in Android 5.0

Na het downloaden van de Android 5.0 Lollipop update wordt je Galaxy Note 4 voorzien van verschillende nieuwe features en verbeteringen. Google introduceert met Lollipop 'Material Design', een look met meer frisse kleuren en platte vlakken. Omdat Samsung echter ook nog de TouchWiz-interface hanteert op de Note 4 zullen die grafische wijzigingen slechts beperkt terug te vinden zijn.

Wel zorgt de update er in ieder geval voor dat apps nog sneller en soepeler zullen op de Note 4, door vele verbeteringen die Samsung en Google op de achtergrond doorvoeren. Ook de accuduur zou erop vooruit moeten gaan. Daarnaast kunnen er nu notificaties op het lockscreen getoond worden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden