Vergelijk 2.502.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony rolt Xperia T2 Ultra Android 5.0 update uit

Nieuws Sony rolt Xperia T2 Ultra Android 5.0 update uit
Door ,

Bezitters van een Sony Xperia T2 Ultra kunnen vanaf deze week aan de slag met nieuwe software. Sony is begonnen met de uitrol van een Android 5.0 Lollipop update voor het toestel.

Sony heeft een Android 5.0 Lollipop update vrijgegeven voor de Xperia T2 Ultra. De update, met versienummer 19.3.A.0.470, zou per direct beschikbaar zijn in verschillende landen. Onder andere in Duitsland en Taiwan kan de update al gedownload worden. Omdat de update geleidelijk wereldwijd wordt uitgerold kan het enkele weken duren voordat ze ook in Nederland beschikbaar is.

Android 5.0 is een grote update voor het mobiele besturingssysteem. De update introduceert onder andere een nieuwe look voor Android, ook wel 'Material Design' genoemd. Daarin is meer ruimte voor frisse kleuren en platte vlakken. Overigens brengt Sony zijn eigen interface mee, waardoor er aan de look van de T2 Ultra software relatief weinig verandert. Wel aanwezig is de mogelijkheid om notificaties te tonen op je lockscreen. Ook zijn er op de achtergrond veel verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat apps sneller opstarten en soepeler lopen.

Sony Xperia T2 Ultra

Xperia T2 Ultra

De Xperia T2 Ultra verscheen in de zomer van 2014 in Nederland. Het toestel heeft een groot 6 inch scherm, een 13-megapixelcamera, en een 1,4 Ghz quad-core processor.  De T2 Ultra werd destijds gelanceerd met Android 4.3 Jelly Bean. Een opvolger is inmiddels al verkrijgbaar: de Sony Xperia T3.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden